Safir Taşının Özellikleri ve Faydaları

tarafından
828
Safir Taşının Özellikleri ve Faydaları

Safir taşı asaleti, gerçeği, samimiyeti ve sadakati sembolize eden değerli taşlar sınıfındadır. Yüzyıllar boyunca kraliyet aileleri ve din adamlarının cüppelerini süslemiştir. Olağanüstü rengi, topazdan tanzanite kadar diğer mavi mücevherlerin ölçüldüğü standarttır. Yüzyıllar boyunca safir, kraliyet ve romantizm ile ilişkilendirilmekteydi.

1981’de İngiltere Prensi Charles’ın Leydi Diana Spencer’a mavi safir nişan yüzüğü verdiğinde popülerliği hiç olmadığı kadar arttı. 1997’deki ölümüne kadar Prenses Diana dünyayı yüzüğü ile büyülemeyi başardı. Safir yüzüğü, modern olayları tarih ve peri masallarıyla ilişkilendirmeye yardımcı oldu. Antik Yunanistan ve Roma’da krallar ve kraliçeler, mavi safirlerin sahiplerini kıskançlık ve zarardan koruduğuna inanırlardı.

Orta Çağ boyunca, din adamları Cenneti sembolize etmek için mavi safir taşıyla süslenmiş cüppeler giyerdi. Diğer insanlarsa bu mücevherin cennetsel nimetleri çektiğini düşünüyorlardı. İlerleyen zamanlarda iffetleri koruma, düşmanlar arasında barış, ruhları etkileme ve kahinlerin sırlarını açığa çıkarma gücüne inanılarak kullanılmaya başlandı.

Prenses Diana Yüzüğünün Taşı

Safir Taşının Özellikleri ve Faydaları

Safir Taşının Özellikleri ve Faydaları

Safir taşının adı, muhtemelen lapis lazuli taşına atıfta bulunan Yunanca’da sappheiros kelimesinden gelmektedir. Genel olarak safirin sadece mavi rengi olduğu bilinir ancak farklı renkleri de mevcuttur.

Turuncu, pembe safir taşına ise padparadscha denir. Sri Lanka‘da konuşulan Sinhala dilinde incelendiği zaman “lotus çiçeği” anlamına gelir. Sri Lankalılar, geleneksel olarak ülkeleri ile bağlantılı olan renge ve safir için duyulan özel bir sevgiye sahiptir.

Safir Taşının Faydaları Nelerdir?

Mavi safir, saflık ve sevgi ile ilişkilidir. Sahibinin boğaz çakrasını güçlendirir ve kişinin iletişim becerilerini kuvvetlendirmede etkilidir. Manevi yolda kalmaya (sağ duyulu olmaya) ve hayatınızdaki tüm olumsuzlukları kaldırarak zihin ve bedenin iyileşmesini destekler.

Neelam olarak da anılan Mavi Safir Taşı, her duruma karşı koruma sağlayan harika bir astrolojik taştır. Bu olasılıklar, büyülenme, kıskançlık, düşmanlar ve nazar gibi batıl yada gündelik durumlarla ilişkilendirilebilir.

Mavi Safir Taşı takmak daha fazla zihinsel netlik sağlar, kafa karışıklığını önler ve kişiye kesin karar verme yeteneği kazandırır. Sindirim sistemi (metabolizma) üzerinde olumlu etkisi vardır. Uyuşukluğu, halsizliği önlediği ve odaklanmayı (dikkati) artırmaya yardımcı olduğu bilinmektedir.

Vücudun kendi kendini iyileştirme kabiliyetini arttırır, duyuları rahatlatır ve sakinlik kazandırır. Çeşitli koşullarda bilinmeyen korkulardan, komplikasyonlardan ve olumsuzluklardan kurtulmaya yardımcı olur. Tıbbi açıdan ateşi, iltihabı azaltmak, işitme sorunları, kanser ve yanıklara iyi gelmesiyle bilinir.

Kişisel servetiniz üzerinde olumlu etkisi olduğu için Mavi Safir taşı kullanılması önerilir. Kazancı artırmada olumlu etkileri olduğuna inanılmaktadır. Ayrıca şöhret (ün) ve iyi bir itibar kazanmak için Mavi safir taşı önerilir. Son olarak meditasyon konsantresini arttırır.

Safir Taşı Özellikleri

safir tasi 2

Safir taşı, doğum ayına eşlik eden bir değerli taştır. On iki ayın her biri değerli taşlarla ilişkilendirilir. Mavi safir, Eylül ayının doğum taşıdır. Eski zamanlarda, bu taşın sevdiklerinizi her türlü zarardan koruduğuna inanılıyordu. Aynı zamanda sadakat ve güveni de temsil ediyordu.

Antik çağlardan beri, değerli taşların gizemli güçlere sahip olduğu düşünülüyordu. Safirin, konsantrasyonu, yaratıcılığı, saflığı ve düşünce derinliğini arttıran bilgelik taşı olduğu söylenir. Zihni odaklayıp sakinleştirdiği gibi istenmeyen düşünceleri, depresyonu ve zihinsel gerilimi ortadan kaldırdığına inanılır.

Yeni aşk ve bağlılığın taşı olarak da bilinir. Sadakatin artmasına yararlı olduğu iddia edilir. Safirin huzur ve refah getirdiği düşünülmektedir. Mavi rengi nedeniyle, enerji dengesizliklerinin boğaz ağrısı, baş ağrısı ve kabuslara neden olduğu söylenen boğaz ve kaş çakraları ile ilişkilidir.

Safir Taşının Kimyasal Yapısı

Safirler ve yakutlar yakından ilişkilidir. Temel minerallerinde korindon bulunur. Korindondaki demir pigmenti safir mavisi, yakuttaki krom elementi ise kırmızı rengi kazanmasını sağlar. Minarel yapısı korindon olan taşlar (elmas, safir, yakut ve zümrüt) en sert olan taşlardır.

Safir aslında maviden sarıya, yeşile ve turuncu-pembeye kadar çeşitli renklere sahiptir. Renksiz safir bazen kuyumcularda elmas yerine kullanılır.

 

Kimyasal formül Al2O3
Renk Beyaz, Şeffaf, Mavi, Kahverengi, Yeşil, Pembe, Mor, Gri, Turuncu, Siyah, Sarı, Gökkuşağı
Nerede bulunur Sri Lanka, Hindistan, Madagaskar, Tayland ve Amerika
Mineral Korindon
Sertlik 9
Kırılma indisi 1.76 – 1.77

Safir Taşı Hakkında Sıkça Sorulanlar

safir tasi 3

Değeri ve bulunması zor olduğundan safir taşı her kesime hitap etmeyebilir. Ancak safir hakkında en çok merak edilen sorular aşağıdaki gibidir.

Safir Taşının Değeri (Fiyatı)

Safirler kalitesine göre karat başına 25 Dolar ile 11.000 Doları arasında değişir. Ülkemizde de dolar kuruna göre değişiklik gösteren bu taş ortalama (1 gramı) 900-1250 TL arasındadır.

Safir Taşı Hangi Burç İçin Uygundur?

Safir, Eylül ayı ile ilişkilidir. Başak burcu grubuna dahil olan kişiler için uygundur.

Safir Ne Demek?

Safir kelimesi, değerli taş anlamına gelen Yunanca ‘sappheiros’ kelimesinden türemiştir. Safir, bir mücevher olarak oldukça değerli olan mavi şeffaf korindon çeşididir.

Rüyada Safir Taşı Görmek Ne Anlama Gelir?

Kötü giden işiniz ya da işleriniz düzelecek ve sonunda rahata ve huzura ereceksiniz demektir. Zenginlik, helal mal, bolluk, yuvanızda huzur, mutluluk, işinizde başarı demektir.

Safir Taşı Nasıl Temizlenir?

Safirlerin bakımı oldukça kolaydır. Safirler ılık su ve her türlü bulaşık veya yağ çözücü özelliği olan temizlik deterjanı ile temizlenebilir. Ancak taşınızı temizlerken aşındırıcı veya anti-statik maddeler içeren herhangi bir şey kullanmaktan kaçının.

Yumuşak bir diş fırçasıyla nazikçe fırçalayın ve iyice durulayın. Yumuşak bir bezle kurulayın. Daha etkili bir temizlik için taşınızı suyun içinde 10-20 dakika kadar bekletebilirsiniz.