Saç Cilası Nasıl Yapılır?

tarafından
697
Saç Cilası Nasıl Yapılır?

Boyalı saçların kusursuz renklerinin ve doğal ışıltılarının uzun süre korunması adına saç cilası yapılması gerekir. Bu işlem saça istenen rengin verilmesine yardımcı olur. Günümüzde kadınlar istedikleri her renge saçlarını boyatabilirler.

Saça yapılan değişikliklerden sonra kişiler saçlarının parlak ve sağlıklı görünmesini isterler. Fakat saç boyama işleminden bir süre sonra saçlar mat ve soluk bir görünüm kazanabilir. Bu gibi durumlarda saçı tekrardan boyatmak saçların çok daha fazla yıpranmasına neden olacaktır. Bu gibi durumlarda boya yerine saça cila yapılması daha uygundur.

Cila işlemleri saçın renginin ve parlaklığının uzun süre korunmasını sağlar. Boyalı saçlarda zaman içerisinde istenmeyen yansıma gibi durumlar söz konusu olabilir. Bunun yanında mat görünümlerle de sıklıkla karşılaşılır. Bunları önlemek adına saç cilası işlemi uygulanır. Bu işlem boyanın yerine geçen bir işlem değildir.

Saçın rengi değiştirildikten sonra belli aralıklar ile saça dip boyası uygulanması gerekir. Saça ombre ya da röfle gibi işlemler uygulandığında saç renginde solma durumları yaşanabilir. Bu solma durumlarında tekrar boya yaptırmak yerine saç cilası işlemleri uygulanır. Cila işlemleri saçların doğal ışıltılarının ortaya çıkması ve saç boyasının daha dayanıklı olmasını sağlar.

Saç Cila İşlemi Nasıl Gerçekleştirilir?

Saç Cilası Nasıl Yapılır?

Saç Cilası Nasıl Yapılır?

Saç cilası işlemi kuaförlerin saç rengine uygun olarak hazırlamış olduğu karışımlar ile yapılır. Eski zamanlarda boya içerisine su katılarak bu işlem yapılırken günümüzde işlem saça ışıltı vermesi adına farklı bileşenler ile hazırlanır.

Saç cilası işleminde bu karışım tüm saça uygulanır. Saçtaki farklı tonlar için ayrı karışımlar hazırlanarak ayrı ayrı uygulanması gerekebilir. Cila, saçta yaklaşık 40 dakika kadar bekletilmelidir. Ardından saçın durulanması işlemi gerçekleştirilir.

Cila kumral, sarı, kahve, koyu kızıl gibi farklı saç tonlarına uygulanabilir. Saç boyama işleminden sonra kişiler saçın ilk ışıltısının kaybolduğunu düşünüyorlarsa kuaföre danışılarak saç cilası işlemi uygulanabilir. Farklı renklere uygun olarak farklı saç cilası hazırlanır.

  • Saçın koyulaşması için
  • Röfleli saça
  • Saçtaki turuncu görünümün azaltılması için
  • Ombreli saça
  • Gri saça
  • Küllü cila gibi farklı cila çeşitleri bulunur.

Saç Cilası İşlemi Ne Zaman Yapılmalıdır?

Saç cilası uygulamalarının saçta 30-40 dakika arasında bekletilmesi önerilir. Ancak kuaförlerin konuyla ilgili olarak önerileri değişiklik gösterebilir. Saç renklerine ve saç tipine bağlı olarak cila süresinde ve miktarında değişiklik olabilir. Bu işlem saça göre değişiklik gösterir.

İşlem boyalı saçlar için uygulanan bir işlemdir. Saçtaki boyanın renginin solması ya da matlaşması gibi durumlarda saçta istenmeyen renk tonları meydana gelebilir. Bu gibi durumlarda saça cila yaptırılması önerilir. Doğru cila uygulamaları sayesinde saçı tekrardan boyamaya gerek kalmadan istenen tonun elde edilmesi mümkün olur.

  • Saç renginde solma ya da matlaşma sorunları olduğunda
  • Saç renginde kızıllık ya da turunculaşma varsa
  • Saç rengi yapılan boya işlemine rağmen eşit renklerde değilse
  • Saç boyama işleminden sonra saçta yeşile dönen çiğ tonlar kalmışsa
  • Balyaj, röfle ve ombre işlemlerinde renk bozukluğu durumları meydana gelmişse
  • Üst üste farklı iki renk denemesi yapıldıysa saça cila işlemleri uygulanabilir.

Saçların boyama işleminden sonra saçlarda matlaşma ya da solma meydana gelmesi durumlarında saç cilası işlemine başvurulması gerekir. Saçlarda turunculuk, kızıllık gibi durumlar söz konusuysa kişilerin zaman kaybetmeden saç cilası yaptırması gerekir.

Saç Cilası İşleminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

sac cilasi 1

Saç cilası işlemi son derece kolaydır. Boya kabına saçın uzunluğuna bağlı olarak uygulanmak istenen saç boyası eklenir. Sonrasında saç kremi ve gerekli bileşenler boyaya eklenir. Bu karışım son derece akışkan bir görünümde olmalıdır. Cila saça eşit bir şekilde uygulandıktan sonra bekleme süresi kadar beklenmelidir. Ardından durulama işlemi gerçekleştirilir.

Saç cilasında oksidan kullanılmadığı ile ilgili bir görüş bulunur. Ancak uzman kuaförler bu işlemde bir miktar oksidan kullanmanın boyanın saça hızlı bir şekilde oturduğunu söyler.

Cila işlemi kullanıma bağlı olarak saçta 1-1,5 ay süre ile kalıcı olacaktır. Bu işlemden sonra saça yapılan bakımlar ve kullanılan şampuan ve kremler cilanın ömrünü belirleyecek bir olgudur.

Her ne kadar cilayı suyla seyreltilerek kullanılan bir yöntem olsa da kullanılan madde kimyasal olduğu için saçın bir miktar yıpranmasına neden olabilir. Bu yıpranma durumunu engellemek adına işlemin kısa sürelerde yapılmaması önemlidir. İşlemden sonra kişilerin saça keratin maskesi uygulamaları gerçekleştirmesi gerekir.