Merak Edilen O Soruyu Sorduk: Dip Boyası Nasıl Yapılır?

tarafından
1499
Merak Edilen O Soruyu Sorduk: Dip Boyası Nasıl Yapılır?

Dip boyası için doğru tercih yapmak saçlarını boyayan her kadının hassas olduğu bir konudur. Dip boya yaparken saç ve cilt renginize uygun renk tonunu yakalamak için püf noktaları öğrenmeye hazır mısınız?

Saç boyama işlemi iddialı ve riskli bir işlem olsa da doğru yöntemlerle mükemmel bir tarz yakalamanız mümkün. Peki saçlarınızı boyadıktan sonra düzenli aralıkla yapılması gereken dip boya nedir, nasıl yapılır?

Dip Boya Nedir?

Saç boyama işlemi yapan herkesin en önemli sorunlarında biri bir süre sonra saç diplerindeki boyanın rengini kaybederek doğal renine dönüşmesidir. Bu durum saç rengine dengesizlik oluşturduğu için kötü bir görüntü oluşmasına neden olur. Bunu engellemek için düzenli aralıklarla saç diplerini boyamanız gerekir.

Saç Tipine Göre Dip Boya İşlemi Nasıl Yapılır?

Dip boyasi

Dip boya işlemini saçlarını boyayan herkesin yapması gerekir. Farklı saç tipleri için dip boyama işlemi yapılırken dikkat edilmesi gereken hususular vardır.

İlk kez dip boya işlemi yapacak biri için doğru rengi yakalamak biraz daha zor olabilir. Çünkü bazen istediğiniz rengi oluşturabilmek için birkaç deneme yapmanız gerekebilir.

Dip boya hazırlanmalı ve doğal saç rengini tümüyle kapatacak şekilde sürülmelidir. Yeterli süre geçtikten sonra saçları yıkamalıdır. İhtiyaç duyuluyorsa cilalama işlemi de yapılabilmektedir.

1-Küllü Dip Boyası Nasıl Yapılır?

Küllü saç rengine sahipseniz dip boyama işleminde bu rengi yakalamak için öncelikle saç açıcı kullanmanız gerekir. 30-50 dakika sonra saçınızı açarak temizleyin. Saçlarınızı yıkadıktan sonra dip boyasını uygulayın boya kutusunda yazan talimatlara uygun olarak uygulayın. Yeterli süre geçtikten sonra saçlarınızı yıkayın ve mümkünse bir gün dışarı çıkmayın.

2-Kalıcı Dip Boyası Nasıl Yapılır?

Boyanın tümüyle kalıcı olması mümkün olmasa da kaliteli ürünler kullanarak uzun süreli kalıcı elde edebilirsiniz. Bu ürünlerin kalıcılık süresi uzun olduğu gibi saça daha aza zarar verir. Dip boyama işleminden önce saçınızın gölgeli kısmı ile eşleştirme yaparak doğru rengi seçin.

Uygulamadan önce saçlarınızın kuru olması gerektiğini unutmayın. Boyama işleminden sonra saçlarınız normalde olduğu gibi tarayın. Boyayı saç başlangıcı, saç ayrımı ve şakaklar gibi en çok görünen kısımlara fazlaca sürün.

3-Ombreli Saça Dip Boyası Nasıl Yapılır

Ombreli saç için ombre dip boya rengini kullanmanız gerekir. Boyayı hazırladıktan sonra saçlarınızı ortadan ikiye ayırarak fırça yarımıyla hazırladığınız boyayı uygulayın. Ardından ince katmanlar halinde saçlarınızı diğer tarafa atarak tüm saça aynı işlemi yapın.  Yarım saat bekledikten sonra saçlarınız yıkayarak işlemi bitirebilirsiniz.

4- Evde Sarı Saç Dip Boyası Nasıl Yapılır?

Dip boyasi 1

Evde dip boya yapacaksanız saç renginize uygun boyayı seçmelisiniz. Boya işleminin sonucunda doğal bir görünün elde etmek istiyorsanız koyu sarı saç renklerinden birini seçebilirsiniz. Daha sonra aldığınız boyayı uygulamak için hazırlayın.

Saç boyama işlemini daha kolay yapmak için tutamlara ayırın. Dip boyayı saç diplerinden saçlarınızın boyalı olduğu yere kadar uygulayın.  Boya kutusunun üzerinde önerilen süre kadar beklemelisiniz. Bu süreden daha az veya çok beklemenizin saç renginin değişmesine neden olabileceğini unutmayın.

5-Beyaz Saça Dip Boyası Nasıl Yapılır?

Saç beyazlama bazı kişilerden genç yaşlarda görülebilmektedir. Bunun nedeni bazen genetik faktörler bazen de çevresel faktörelerdir. Özellikle yoğun stres yaşayan kişilerde saç beyazlaması sıklıkla görülmektedir.

Rahatsız edici beyazlardan kurtulmak için saçlarınızı boyatabilirsiniz. Ancak boyalar kalıcı olmadığı için düzenli olarak tekrar edilmelidir. Saçların erken uzaması ile diplerdeki boya kaybolur ve beyazlar yeniden ortaya çıkar. Bunun için dip boyası yapılarak renk değişiminin olduğu yerler eşitlenir.

6-Platin Saça Dip Boyası Nasıl Yapılır?

Platin sarı saçlara sahip olmak istiyorsanız saç açma işlemini yapmadan bu rengi yakalamanız imkansız. Saç açıcıyı aşağıdan diplere doğru uygulamalısınız. Açma işleminde farklılık olmaması için hızlıca işlemi tamamlayın. Platin rengini yakalamak için açıcıyı doğal saç renginiz üzerinde uygulamanız başarı şansınızı arttırır.

7-Evde Siyah Dip Boyası Nasıl Yapılır?

Her ne kadar çoğunlukla sarı renk tonları tercih edilse de aha koyu renkler veya siyah rengi tercih edenlerin sayısı da azımsanmayacak kadar fazladır. Koyu renk tonlarının bakımını yapmak kolay olduğu düşünülmektedir. Ancak siyah saç da dip sorunu yaşanmaktadır.

Uçlardaki renk aktığı için dipler koyu görünse de ton farklılığından dolayı dip boyama işlemi yapmalısınız. Koyu saçların da en az sarı saç kadar bakım istediğini unutmayın. Yine de koyu renkli saçlarda kusurlarınız görünmez ve saçlar her zaman parlak görünür.

8-Röfleli Saça Dip Boyası Kaç Numara Olmalı?

Dip boya yapmanız için saçlarınızın boyanmış olması gerekir. Eğer saç renginizi açmak için röfle işlemi yaptıysanız dip boyası yerine dip röfle işlemini yapmalısınız. Saçlarınızın uzama hızına göre 25-30 gün içerisinde doğal rengine dönecek olan saç dipleriniz için kaç numarayı seçmeniz gerektiğini kuaförünüzle konuşarak belirleyebilirsiniz.

Dip Boya Renkleri Hangileridir?

Dip boya renkleri saç rengine göre seçilmektedir. Aynı rengin farklı numaraları faklı saçlar için uygundur. Doğru rengi bulmak için kuaförünüzden destek alabileceğiniz gibi istediğiniz rengi yakalamak için birkaç deneme yapmanız gerekebilir.

Dip Boya Spreyi Nasıl Kullanılır?

Dip boyasi 2

Dip boya spreyinin en öneli avantajı dip boyası yapacak zamanınız olmadığında imdadınıza koşmasıdır. Bu pratik dip boyayı saç diplerinize uygulayarak anında eski haline döndürebilirsiniz. Kullanacağınız sprey kutusunun üzerindeki uyulama işlemini nasıl yapacağınızı anlatan yazıyı okuyarak işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Dip Boyası Ne Kadar Sürer?

Dip boya işlemin hangi sıklıkla yapılacağı saçın uzama hızına göre değişmektedir. Net bir süre söylemek mümkün olmasa da düzenli olarak yapılmalıdır.

Dip Boyası Kaç TL?

Dip boya fiyatları tercih ettiğiniz ürünün markası ve kalitesine göre değişmektedir. Kaliteli ürünler pahalı olsa da kalıcılık süresi uzun olduğundan daha ekonomiktir.