2022 Yılının Renkleri | Moda Renkler

tarafından
531
2022 Yılının Renkleri | Moda Renkler

2022 yılının renkleri sizlerle! modası her yıl olduğu gibi bu yıl da ünlü tasarımcıların verdiği tüyolarla belirlenmeye devam ediyor. Diğer yıllarda da olduğu gibi ünlü renk enstitüsü Pantone, 2022’de hangi renkler moda olacak açıkladı.

Aslında bu yılın popüler renkleri için birçok aday gösterilse de, Pantone modadan dekorasyona kadar her yerde iki rengin hakim olacağını belirtti.

2022 Yılının Renkleri | Hangi Renkler Moda?

2022 yılının renkleri gri ve sarı oldu. Laurie Pressman, Pantone Renk Enstitüsü’nün başkan yardımcısı olarak bu renklerin tasarımlarda ihtiyaç duyulan pozitifliğe hitap ettiğini söyledi. Aslında grinin liderliğini ünlü markaların yeni koleksiyonlarından ve moda dergilerinin kapak görsellerinden kolaylıkla sezinleyebiliyorduk. Ancak Pantone Renk Enstitüsü’nün seçiminden sonra bu sene ultimate grinin, en büyük rakibinin canlı sarı olacağını anladık. Bu açıklama özellikle 2022 ilkbahar/yaz koleksiyonlarında canlı sarının hakimiyetini haber veriyor.

2022 İlkbahar/Yaz Modası: Canlı Sarı

2022 Yılının Renkleri | Moda Renkler

2022 Yılının Renkleri | Moda Renkler

Hemen hemen her renk ile kolaylıkla kombinlenebilen sarı, aynı zamanda da güneşin etkisini hissettirerek pozitif bir enerji vermektedir. Ayrıca iyimserlikle de ilişkilendirilir. Önceki yıllarda safran ve hardal sayısı ön plandayken, 2022 modası renkler kataloğunda ise ultimate grinin en büyük rakibi canlı sarı oldu. Çantadan kıyafete, takıdan ayakkabıya tüm parçalarda 2022 yılının renkleri olarak sarı ve tonlarını göreceğimiz şimdiden belli…

Sakinliğin Rengi: Ultimate Gri

Laurie Pressman, her yıl trend renkler hakkında karar verilirken moda ve sanat alanlarındaki gelişmeleri göz önünde bulundurarak verileri değerlendirdiklerini ancak bu sene ihtiyaçlara yönelik seçim yaptıklarını belirtti.

Pressman, kararla ilgili açıklamada bulunurken “Bu yılki en büyük etki pandemiye ait” dedi. Gri rengini de karmaşadan uzak bir yıl olmasını diledikleri için sakinliği ve istikrarı yansıttığı için tercih ettiklerini söyledi. Gri tarafsızlığın, dinginliğin, uzlaşmanın ve gözlemciliğin rengidir.

2022 Yılının Renkleri ile Yapılabilecek Kombinler

2022 yilinin renkleri moda renkler 2

Geçtiğimiz yıl boyunca desen modası varlığını sürdürmüştü. Ünlü tasarımcıların bu yılda desen modasının devam edeceğini söylemesi üzerine desen trendinde 2022 yılının renklerinin kullanılacağı belli oldu. Yeni sezonda bu yılın modasına uygun üç parça ya da desenli bir kombin oluşturmayı düşündüğünüzde, sarının canlı tonlarını rahatlıkla kullanabilirsiniz. Gri rengini ise kırmızı, mavi, fuşya ve ultraviyole rengiyle mükemmel bir uyum yakalayabilir.

Ultimate gri ve sarı renkleri, elde edinmek istenen görüntüye göre kombinlenmelidir. Örneğin ciddi ve sade bir görüntü oluşturarak ofis şıklığınızı konuşturmak isterseniz, beyaz ve siyah renkleri sarıyla birlikte kullanabilirsiniz. Aynı zamanda bu görüntü ile bir iş yemeğine de rahatlıkla katılabilirsiniz. Sadelikten hoşlanmam iddialı olsun diyorsanız, sarı-kırmızı kombinasyonunu deneyebilirsiniz.

Hem ilkbahar/yaz ruhunu yansıtmak, hem de 2022 modası renkler ile kombin oluşturmak isterseniz sarı renk ve tonlarını pembe, yeşil ve turuncu gibi canlı renkler ile bir arada kullanabilirsiniz. Böylece hem hareketli kombinler oluşturabilir, hem de enerjik ruhunuzu yansıtabilirsiniz…